Özay Gönlüm Ses Yarışması

sesyarışması2016

Bu yıl 22. Kızılcabölük Kültür, Sanat ve Moda Festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz Özay Gönlüm / Ege Türküleri Amatör Ses Yarışması, katılımcılarını bekliyor.
KIZILCABÖLÜK ÖZAY GÖNLÜM SES YARIŞMASI-2016 BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Özay Gönlüm’ün tanıtılması ve türkülerinin genç nesillere sevdirilmesi, korunması, yaşatılması için; Kızılcabölüklüler Vakfı’nın düzenlediği geleneksel “ÖZAY GÖNLÜM SES YARIŞMASI” başvuruları devam ediyor.
24 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek olan başvurular: Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı ( Fesleğen Mah. 1002 Sk. No:1, Kat:1, Tel:0258 242 23 38, 0532 563 69 76 ) yapılabilir.
Finale kalacak olan yarışmacıları belirlemek için, Yarışmacılar 27 Haziran 2016 günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı binasında saat: 13:00’da ön elemeye katılacaklardır. Ön elemeyi geçerek finale kalan sanatçılar 22.Kızılcabölük Kültür Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yarışacaktır.
Konuyla ilgili olarak konuşan Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, Özay Gönlüm’ün genç nesillere tanıtılması ve türkülerinin sevdirilmesi, eserlerinin ve isminin yaşatılması için böyle bir yarışma düzenlediklerini anlattı.
Erkli: “Ses Yarışmasını düzenlemekte iki amacımız var birincisi hemşerimiz rahmetli ustamız Özay Gönlüm’ü yaşatmak ikincisi yeni Özay Gönlümler’in ortaya çıkmasına yardımcı olmak. 2009 yılında dar çerçevede başlayan bu etkinliği daha sonra genişleterek devam ettirdik. Bu manada 6.sını düzenleyeceğimiz yarışmaya Türkü söyleyen herkes katılabilir.”dedi.
Yarışmanın finali 8-9-10 Temmuz günleri gerçekleştirilecek olan 22.Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yapılacak.

sesyarışması2016