Büyük Usta Özay Gönlüm’ü Andık

17022429_1284545058266369_8871477894598148978_n

Denizli’nin halk kültürünü ve ezgilerini tüm Dünya’ya tanıtan unutulmaz halk ozanı hemşehrimiz Özay Gönlüm, vefatının 17’nci yıldönümünde, törenlerle andık. İlk tören Denizli’de Çatalçeşme Oda tiyatrosundaki anıtı önünde yapıldı. Ardından Kızılcabölük’te bulunan heykeli başında anıldı.

İlk tören Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapıldı. İkinci Tören ise Kızılcabölük’te bulunan heykeli başında yapıldı. Ayrıca Tavas Özay Gönlüm Lisesi’nde de söyleşi gerçekleştirildi. Denizli’de gerçekleştirilen törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılcabölükspor  Yöneticileri ve Genç Kızılcabölüklü İş Adamları Derneği Yöneticileri, Denizli Eski Belediye Başkanı Ali Marım, Kızılcabölük Eski Belediye Başkanı Mehmet Aydınlık, Kızılcabölük Muhtarı Enver Tepeeri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sanatçının anıt heykeline çelenk koyulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanımız Osman Erkli, “Usta sanatçının Ege kültürüne katkılarının çok büyük olduğunu görüyoruz. Türkü ve sazıyla kendi tarz yorumuyla önemli işler başardığını gördük. Yöre şivesini çok iyi anlatmıştır. Aynı zamanda iyi bir derlemecidir. Minnet ve Şükranla anıyoruz” diye konuştu.

ESERLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün Özay Günlüm’ü anmak, ona teşekkür etmek, dua etmek için buradayız” dedi. Unutulmaz halk ozanının 17 yıl önce hayata gözlerini yumduğunu kaydeden Başkan Zolan, “İnsanlar öldüğünde geriye bırakacakları eserleridir. Büyük sanatçımız geride dev eserler bıraktı. Bugün söylenen türküleri derleyip toparlayan ve Denizli türkülerini tanıtan, özünden hiçbir zaman kopmayan değerli sanatçımızı 17 yıl önce kaybettik. Biz onun eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZAY GÖNLÜM’Ü GELECEK NESİLLERE ANLATACAĞIZ

Özay Gönlüm’ün Denizli’nin özü olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Biz birçok değerimizi çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalar yapıyoruz. Özay Gönlüm’ü de gelecek nesillere anlatacağız. Bu değerimizi hiçbir zaman unutmadan, unutturmadan büyük sanatçıyı anmaya devam edeceğiz” dedi. Kızılcabölüklüler Platform Sözcüsü Osman Erkli ise, Gönlüm’ü saygı ve minnetle andıklarını belirterek, “Gönlüm, Denizlimizi dünya çapında çok iyi anlatan bizim için büyük bir değerdir. Sanatçılığının yanında iyi bir halk ozanı, iyi bir derlemeci, iyi bir tiyatrocuydu” dedi.

17022429_1284545058266369_8871477894598148978_n

16865056_1284505068270368_3561110656260865039_n